Olen human interest

Een willekeurige supermarkt* ontzegt senioren toegang na 16 uur

willekeurige

willekeurigeGedaan met aanschuiven in de lange wachtrijen aan de kassa’s: een willekeurige supermarkt* gaat op piekuren geen gepensioneerden meer bedienen.

Een willekeurige supermarkt* krijgt de laatste tijd steeds meer klachten van gehaaste klanten die na een drukke werkdag nog snel boodschappen willen doen. De klanten worden opgehouden door gepensioneerden die verveling willen tegengaan met een dagelijks bezoek aan de supermarkt.

‘De gepensioneerden kopen amper iets, en willen altijd met gepast geld betalen in plaats van met een bankkaart. Zo veroorzaken ze enorme vertragingen aan de kassa’, zegt Ronny Snackaert, woordvoerder van een willekeurige supermarkt*. ‘Op de koop toe slaan ze tijdens het afrekenen ook nog een nutteloos praatje met de winkelbediende. Dat is nu verleden tijd. Tijdens piekuren zullen we geen gepensioneerden meer bedienen of toelaten in onze supermarkten’.

Jos Van Ossel, marketingprofessor van de Vlerickschool, gelooft alvast in het concept: ‘Alle onderzoeken leren dat aanschuiven in een rij met voor je een gepensioneerde zwaar frustrerend is. Twee op de drie jongere shoppers hebben dan de indruk dat ze hun tijd staan te verdoen. En dat is meteen de allergrootste ergernis in een warenhuis. Zonder gepensioneerden ontmijn je de stress van het wachten.’

Discriminatie
De Christelijke gepensioneerdenbond is niet opgezet met het plan van de willekeurige supermarkt*, en overweegt een klacht bij het centrum voor gelijkheid van kansen. Een willekeurige supermarkt* woordvoerder Ronny Snackaert begrijpt de controverse niet: ‘Dit is zeker geen discriminatie. Ons enige doel is efficiënter werken zodat we elke doelgroep optimaal kunnen bedienen. Voor de senioren zullen we ons trouwens extra inspannen om voor 16u meer proefstandjes te plaatsen en aangename muziek te spelen.’

*OPGELET: dit bericht is compleet verzonnen. Als u dit toch gelooft bent u onnozel, en raden wij u aan om eerst even op deze link te klikken, en de tekst zorgvuldig te lezen.